Ik wil mijn document verwijderen/aanpassen kan dit?

Wanneer de melding nog niet verstuurd is naar de terminal dan kunt u op de regel klikken en eventuele aanpassingen doorvoeren. Ook kunt u de melding verwijderen door onderaan op ‘verwijderen’ te klikken.

Wanneer de melding al verstuurd is naar de terminal, kan deze niet verwijderd worden via Portbase. U kunt echter wel de melding met de juiste gegevens opnieuw aanmelden in Portbase.
U dient de terminal te informeren over de foutieve melding om problemen te voorkomen. Doe dit ook wanneer u het verkeerde documenttype heeft gebruikt.

Hutchison Ports ECT Delta en Euromax
Indien de wijziging van terminal binnen de ECT-terminals (Hutchison Ports ECT Delta Terminal/Euromax Terminal) plaatsvindt, dan hoeft u geen actie te ondernemen. De melding wordt in het ECT-systeem pas aan een terminal gekoppeld na de lossing van de container.

U kunt de door u aangeboden import documentatie (E-service MRN Document) zelf verwijderen via de ECT website. Dit kan via ‘Order Overviews’ en ‘Document Order Overview’ middels het rode kruis achter de regel. Indien de status van de cancellation op ‘Received’ blijft staan, betekent dit dat er al een voormelding is ontvangen om de container uit te halen. Wanneer dit het geval is, wordt er een automatische email gestuurd naar de Team Coördinator Databeheer/GAD; hij/zij zal nagaan of het document verwijderd kan worden en dit uitvoeren wanneer dit in orde is. U krijgt hier geen bericht van. Welke documenten aan de container hangen kunt u checken middels Tracking & Tracing op het My Services-gedeelte van de ECT website.

Indien u geen inloggegevens voor de ECT website heeft kunt u deze opvragen bij qo@ect.nl of bellen naar de ECT Gate & Administration Desk: +31 181-278088.

Overige terminals
Indien het een andere terminal betreft kunt u contact opnemen met de desbetreffende terminal door middel van onderstaande e-mailadressen:

APM Terminals Rotterdam: rot.data-edi@apmterminals.com
APM Maasvlakte II: mvii.datacenter@apmterminals.com
Barge Center Waalhaven: Pvdpluijm@waalhaven-group.nl
Rotterdam World Gateway (RWG): Dennis.vandepolder@rwg.nl met een CC aan douane.drh.rwg@belastingdienst.nl. Het telefoonnummer van de Douane op de terminal: 010-7422185
CCT Moerdijk: operations@cctmoerdijk.com of 0168-334289 (Jeroen Monster of Ivo Hilhorst)
Kloosterboer: KBV.Logistics@kloosterboer.nl of 0118-486359
Broekman Distriport: CSD.distriport@broekmanlogistics.com of csd.containers@broekmanlogistics.com
TMA Amsterdam: amsterdam_ct@tmalogistics.nl of 020 – 705 2444
Rotterdam Shortsea Terminals: douanezaken@rstbv.nl of 010 – 294 2422
Verbrugge Vlissingen: avis@verbrugge.nl of 0118 – 42 63 90