Ladinginformatie

Wordt op termijn vervangen door Cargo Controller

Direct toegang tot de eigen Bills of Lading (B/L’s) aan boord van een schip.

Zoeken

Snel naar

Veelgestelde vragen

Algemeen

Kan ik Ladinginformatie gebruiken voor ferry-zendingen?

Ja, Ladinginformatie is ook geschikt zijn voor het volgen van uw lading via de Nederlandse ferryterminals.

Het volgen van uw ferrylading via de service Ladinginformatie is vergelijkbaar met het volgen van containers. U vult voor het volgen van de ferrylading het equipmentnummer en het zendingsnummer in. Een zendingsnummer wordt door de ferry-operator afgegeven bij de boeking van het transport.

Type equipment  Wijze van koppelen in de service Ladinginformatie
Containers Containernummer + B/L-nummer
Trailers Onbegeleid vervoer:Trailernummer + zendingsnummer

Bijvoorbeeld lading via CLDN:
Zendingsnummer = CLVW031699KGRT214
Equipmentnummer (trailernummer) = HMB739

Begeleid vervoer:
Kenteken trekkende eenheid + zendingsnummer

Bijvoorbeeld lading via Stena Line:
Zendingsnummer = STNL0012345678001
Equipmentnummer (kenteken van trekkende eenheid): AB1788

Heeft u gevonden wat u zocht?

Procesvoortgang

B/l blijft in de wachtrij staan, waarom loopt de aangifte niet door?

Indien u een B/L met een container (en referentie) koppelt, ziet u boven in het scherm of de koppeling succesvol is doorgevoerd. Het resultaat van de koppeling ziet u onderin het scherm onder het kopje ‘status’. Indien er zich geen bijzonderheden voordoen, kunt u de B/L terugvinden in het B/L containeroverzicht.
Het kan voorkomen dat de B/L in de wachtrij wordt geplaatst. U kunt de oorzaak van het plaatsen in de wachtrij achterhalen door op de ‘i’ te klikken achter aan het koppel resultaat. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk:

Oorzaak 1:
“Koppelingsverzoek voor B/L … is in de wachtrij geplaatst omdat deze (nog) niet bekend is. U wordt op de hoogte gesteld zodra de B/L beschikbaar is”.
Te ondernemen actie
Neem contact op met de rederij. Mogelijk is het container- of B/L nummer niet juist of de rederij heeft de B/L nog niet ingestuurd naar het PCS.

Oorzaak 2
“Koppelingsverzoek voor B/L … is in de wachtrij geplaatst omdat organisatie … reeds aan dit B/L gekoppeld is. U wordt op de hoogte gesteld zodra de B/L beschikbaar is.
Te ondernemen actie
Een andere organisatie heeft de B/L al gekoppeld. Neem contact op met de genoemde organisatie en verzoek hen het desbetreffende B/L te ontkoppelen.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Foutmeldingen

Ik kan het B/L niet koppelen, wat kan ik hieraan doen?

Krijgt u de foutmelding dat de B/L reeds in gebruik is door [.]. Waarbij de foutmelding eindigt met een punt (in plaats van een organisatienaam)?

In dit geval is het B/L door uw eigen organisatie reeds bij Meldingen Domproc (status nieuw) opgevoerd.