Rail Planning

Wordt in 2020 vervangen door Melding Container Achterland Rail

Optimale informatie-uitwisseling rondom de treinafhandeling in zeehavens.

Zoeken

Snel naar

Veelgestelde vragen

Wijzigingen doorvoeren

Is het mogelijk om een statusaanvraag (COPINO 13) te annuleren?

Het is helaas niet mogelijk om een statusaanvraag (COPINO 13) te annuleren. Deze zal vanzelf vervallen of wordt overschreven wanneer u een nieuwe statusaanvraag (COPINO 13) of een voormelding (COPINO 9) instuurt.

Overig

Wat voor zegelnummer/seal number vul je in bij een FLAT?

U mag hier FLAT of TANK invullen.

Is het nodig om een treinreis aan te maken voor statusinformatie over de lading?

Om de status van de lading via statusinformatie op te vragen is het niet noodzakelijk dat de treinreis in het systeem aanwezig is of wordt aangemaakt. Als u in de service Rail Planning gaat en bovenin de zwarte balk klikt op 'Boekingen' dan kan in het volgende scherm een voormelding aangemaakt worden om de statusinformatie op te vragen.

Hoe wordt omgegaan met “te laat” binnenkomende treinen of met containers die niet in orde zijn?

Treinen worden niet geweigerd en worden binnengelaten bij beschikbare capaciteit. Mocht de containerinformatie (documenten/containers) niet in orde zijn, zullen desbetreffende containers niet gelost/geladen worden.

Procesvoortgang

Hoeveel karakters zijn toegestaan in het zegelnummer/seal number?

Een zegelnummer dat u opgeeft in uw voormelding moet altijd twee tot vijftien posities lang zijn. Langer of alleen één punt of één spatie ingeven is niet toegestaan.